Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az öregedésgátló ecet
  2023-12-01 20:32:26, péntek
 
  Az öregedésgátló ecet - béta-karotinja, kvercetinje és katekinje lassítja az öregedési folyamatokat

Az ecet, legyen szó bármilyen ecetről is, nagyon pozitívan hat az egészségre. Talán nem véletlen, hogy a nagyszüleink is gyakran használtak ecetet, mégpedig nemcsak savanyúság készítésekor, hanem egyes ételekhez is gyakran hozzáadták. Lehet, hogy ez nem volt tudatos lépés részükről, az azonban tény, hogy az ecetnek ezernyi jótékony hatása ismeretes. Mutatjuk is, melyek ezek.

Sok kultúrában rajongásig szeretik az ecetet, hiszen meg vannak győződve a pozitív hatásairól és arról, hogy hosszú élettartamot biztosíthat. A kutatások valóban azt igazolták, hogy mindenféle ecet öregedésgátló hatással rendelkezik, így lehet benne némi igazság, hogy segít fenntartani az optimális egészségi állapotot.

A magas vércukorszint veszélyes, hiszen hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához. Az ecet azonban nagyon hatékony lehet a vércukorszint csökkentésében.

Az ecetet nem véletlenül használják élelmiszer-tartósítóként, hiszen remek antibakteriális hatással rendelkezik. Nagyon hatékony azokkal a mikroorganizmusokkal szemben, amelyek az élelmiszerek megromlását okozzák.

Az almaecetet fogyaszthatjuk vízzel elkeverve, nagyon sokféle betegség megelőzésében számíthatunk a segítségére. Többek között a vesekő kialakulása ellen nagyon hatékony, és a húgyúti fertőzést is megelőzhetjük, amennyiben rendszeresen fogyasztunk ecetet.

Az ecet nagy mennyiségben tartalmaz ecetsavat. Az ecetsavnak köszönhetően még a szív egészsége is javulhat, hiszen csökkenti a magas vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás köztudottan felelőssé tehető a szívbetegségek kialakulásáért. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy az ecet rendszeres fogyasztása a stroke és a szívinfarktus kockázatait is csökkentheti.

Az ecet nemcsak ecetsavban bővelkedik, de nagy mennyiségben tartalmaz klorogénsavat is. Ezzel a savval kapcsolatban is végeztek kutatásokat. Megállapításra került, hogy az ecet mind az LDL-koleszterin-szint, mind pedig a trigliceridszint csökkentésében a segítségünkre lehet. Márpedig ezeknek az értékeknek a magas szintje oka lehet a szívbetegségek kialakulásának. Ha azonban valakinek már most magasak az értékei és gyógyszert is szed ezekre a problémákra, mindenképpen egyeztessen a kezelőorvosával, ha szeretne ecetet mint természetes terápiát alkalmazni a koleszterinszint és a trigliceridszint csökkentésére.

A bőr kb. 30 naponta regenerálódik, amikor is megszabadul az elhalt hámsejtektől, hogy aztán helyet kapjanak az újabb bőrsejtek. Ahogy öregszünk, a bőr megújulási képessége és annak sebessége lassulni kezd. Éppen ezért kulcsszerepe van a hámlasztásnak, mivel ez a folyamat segít felgyorsítani a sejtek forgalmát. Ettől is lesz fiatalabb és ragyogóbb az arcbőr.

Az almaecet alfa-hidroxilsavat tartalmaz, amely abban segíthet, hogy a bőrünk sokkal ragyogóbb és egészségesebb külsővel rendelkezzen. Az almaecetben vannak még béta-karotin, kvercetin és katekin nevű vegyületek is, amelyek öregedésgátló tulajdonsággal rendelkeznek. A kvercetin nemcsak a kollagén termelődését ösztönzi, hanem megvédheti a bőrt a szabad gyököktől, amelyek felgyorsítják az öregedési folyamatokat. A katekin segíthet a bőr nedvességtartalmának megőrzésében és lassítja a ráncok megjelenését, a béta-karotin pedig fokozza a kollagén termelődését, ami elősegíti, hogy a bőr hosszú ideig rugalmas és feszes maradjon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: trigliceridszint, koleszterinszint, antibakteriális, kezelőorvosával, szívbetegségek, tulajdonsággal, csökkentésében, kialakulásának, megállapításra, fogyaszthatjuk, kialakulásáért, kialakulásához, vércukorszint, cukorbetegség, szívinfarktus, segítségünkre, öregedésgátló, felgyorsítják, hámlasztásnak, tartósítóként, csökkentésére, regenerálódik, felgyorsítani, megelőzésében, egészségesebb, hidroxilsavat, megelőzhetjük, klorogénsavat, folyamatokat, rendelkeznek, kulcsszerepe, rendszeresen, megőrzésében, rendelkezzen, mindenképpen, termelődését, öregedésgátló ecet, öregedési folyamatokat, azonban tény, ecetnek ezernyi, pozitív hatásairól, kutatások valóban, optimális egészségi, magas vércukorszint, 2-es típusú, ecet azonban, vércukorszint csökkentésében, élelmiszerek megromlását, almaecetet fogyaszthatjuk, vesekő kialakulása, húgyúti fertőzést, ecet nagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A könnyek összegyűjtése  Maradék idő  A hét szűk esztendő  Mindenünk, amink van, amit sze...  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Palóc Grand Canyon  A föld szépségéért  Kellemes esti időtöltést  A Gömb  Két tekintet van  Viharban csak az a fa marad ál...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Gizike bar...  A lelki élet nem arról szól, ....  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A Mester kezének érintése  Paul David Tripp Április 26  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ma  Irgalom és ítélet  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  A fenyő nem szép fa, (...)  Fodor Ákos költő,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Naplemente  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Különös!  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Környezetvédelem  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Viharban csak az a fa marad ál...  Nehezen engedem  Szent György nap 
Bejegyzés Címkék
öregedésgátló ecet, öregedési folyamatokat, azonban tény, ecetnek ezernyi, pozitív hatásairól, kutatások valóban, optimális egészségi, magas vércukorszint, 2-es típusú, ecet azonban, vércukorszint csökkentésében, élelmiszerek megromlását, almaecetet fogyaszthatjuk, vesekő kialakulása, húgyúti fertőzést, ecet nagy, ecetsavnak köszönhetően, szív egészsége, magas vérnyomást, magas vérnyomás, szívbetegségek kialakulásáért, ecet rendszeres, szívinfarktus kockázatait, ecet nemcsak, savval kapcsolatban, ecet mind, trigliceridszint csökkentésében, segítségünkre lehet, magas szintje, szívbetegségek kialakulásának, trigliceridszint csökkentésére, elhalt hámsejtektől, újabb bőrsejtek, folyamat segít, sejtek forgalmát, bőrünk sokkal, almaecetben vannak, kvercetin nemcsak, kollagén termelődését, szabad gyököktől, katekin segíthet, ráncok megjelenését, béta-karotin pedig, trigliceridszint, koleszterinszint, antibakteriális, kezelőorvosával, szívbetegségek, tulajdonsággal, csökkentésében, kialakulásának, megállapításra, fogyaszthatjuk, kialakulásáért, kialakulásához, vércukorszint, cukorbetegség, szívinfarktus, segítségünkre, öregedésgátló, felgyorsítják, hámlasztásnak, tartósítóként, csökkentésére, regenerálódik, felgyorsítani, megelőzésében, egészségesebb, hidroxilsavat, megelőzhetjük, klorogénsavat, folyamatokat, rendelkeznek, kulcsszerepe, rendszeresen, megőrzésében, rendelkezzen, mindenképpen, termelődését, számíthatunk, nagyszüleink, csökkentheti, mennyiségben, élelmiszerek, készítésekor, élettartamot, hámsejtektől, köszönhetően, megjelenését, kapcsolatban, segítségére, biztosíthat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.